Konsulent-tilværelsens uutholdelige letthet

Nå er det to år siden jeg bestemte meg for å starte opp min egen virksomhet. I mars 2012 ble Alle tiders kommunikasjon AS etablert. Drømmen var å jobbe som konsulent i bedrifter som var i omstilling, eller av andre grunner hadde behov for bistand til sin interne kommunikasjon.

I dag har jeg lært at denne konsulenttilværelsen er en berg- og dalbane med raske opp- og nedturer, ustabil økonomi og mye følelser. For bare fire måneder siden var jeg sikker på at konsulentlivet ikke var noe for meg. Da lengtet jeg tilbake til et arbeidsliv med stabilitet og sikkerhet og jeg søke på flere faste stillinger. Jeg var også med i et par jobbprosesser uten å komme helt i mål. Jeg valgte å være åpen og blogget om avgjørelsen min, og jeg fikk fantastisk respons.

Åpenhet lønner seg

Aldri har jeg fått så stor respons på en bloggpost! Resultatet var flere konkrete henvendelser, og mange nye og spennende muligheter. Det førte riktig nok ikke til at jeg fikk fast jobb, men det ga konsulenttilværelsen et nytt liv.

Når man skal oppnå noe handler det ofte om å kaste opp nok baller i luften. Man klarer ikke å fange opp alle, men har du mange nok baller i luften så fanger man i hvert fall ofte opp noen.

Nå er det nesten sånn at jeg må klype meg selv i armen. Siden oktober har jeg jobbet for fullt med intern kommunikasjon i spennende oppdrag for Santander og Finansforbundet. Akkurat nå er livet som konsulent akkurat slik jeg drømte det skulle være da jeg startet opp.

Stadig viktigere med intern kommunikasjon

Omstilling og digitalisering er krevende for organisasjoner og mange bedrifter står overfor store utfordringer i tiden fremover. De fleste organisasjonene har strategien på plass, men utfordringen er å implementere strategien i organisasjonen. Det krever god intern kommunikasjon, og det tror jeg stadig flere bedrifter er i ferd med å innse.

Jeg har derfor valgt å fortsette konsulentvirksomheten min, Alle tiders kommunikasjon AS. Selv om jeg vet at det vil komme både motgang og nedturer, vet jeg også at jeg i dag har bedre forutsetninger for å takle disse. Jeg har lært utrolig mye gjennom de siste to årene som konsulent og selvstendig næringsdrivende. Og skulle drømmejobben plutselig dukke opp, skal jeg heller ikke avskrive det som en mulighet.

Jeg håper norske bedrifter og organisasjoner ser hvor viktig det er med god intern kommunikasjon er i et stadig mer transparent og sosialt kommunikasjonslandskap med store krav til omstilling og digitalisering.

Jeg er helt sikker på at 2016 vil bli et utfordrende og spennende år, med mange nye muligheter både for meg og alle andre små og store virksomheter.

Jeg ønsker alle et fremgangsrikt og fantastisk nytt år!

Del gjerne... Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather
Følg Alle tiders kommunikasjon i sosiale medier Facebooktwitterpinterestlinkedinrssinstagramby feather

Hilde Fredheim Høgberg

Kommunikasjonsrådgiver og konsulent som blogger en gang i mellom...

Leder og gründer for Alle tiders kommunikasjon AS