10 suksesskriterier for kommunikasjon i en omstillingsprosess

Omstillingsprosess

Jeg har akkurat lest blogginnlegget til organisasjonsrådgiver Ingfrid Landsnes, og ble utrolig inspirert. Hun beskriver ti suksesskriterier for gjennomføringen av omstillingsprosesser, som jeg bifaller sterkt.

Punkt nummer fire i Landsnes` suksesskriterier omhandler en kommunikasjonsplan for å sikre at prosessen blir tilstrekkelig kommunisert.

Jeg mener at god kommunikasjon er “deal or break” i en omstillingsprosess, så jeg har fulgt opp dette punktet med å sette opp 10 suksesskriterier for god kommunikasjon i en omstillingsprosess:

  1. Tillit
  2. Utarbeide en kommunikasjonsplan
  3. Kommunisere omstillingsprosessen i detalj
  4. Anerkjenne økt behov for informasjon
  5. Anerkjenne reaksjoner på omstilling
  6. Medvirkning
  7. Aktivering av mellomledere/tillitsvalgte
  8. Dialog
  9. Regelmessig og lik informasjon til alle
  10. Verdien av uformelle kanaler

Medarbeidernes opplevelse av usikkerhet i forhold til omstillingsprosessen og utfallet, er en avgjørende faktor for suksess. Verktøyet for en god prosess, er et godt kommunikasjonsarbeid.

Ofte kan det være behov for å etablere nye informasjonskanaler, og at man må jobbe med kommunikasjon på en ny måte enn i det daglige. Et svært sentralt element i endringskommunikasjon, er å få med seg alle lederne, ikke bare toppledelsen i kommunikasjonsarbeidet.

I presentasjonen under har jeg utdypet disse punktene nærmere. Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger om du har tanker eller kommentarer knyttet til dette. Ta gjerne kontakt om bedriften din skal gjennom en omstilling, og har behov for rådgiver eller kommunikasjonstjenester knyttet til omstillingsprosessen.

Følg Alle tiders kommunikasjon i sosiale medier Facebooktwitterpinterestlinkedinrssinstagramby feather
Del gjerne... Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Hilde Fredheim Høgberg

Kommunikasjonsrådgiver og konsulent som blogger en gang i mellom...